пʼятниця, 20 лютого 2009 12:21

Кріль розповів про свій план

Кріль розповів про свій план

Лідер "Єдиного Центру", народний депутат Ігор Кріль звернувся з листом до лідерів парламентських партій з пропозицією стати співавторами Плану оновлення країни, розробленого цією політичною силою, і виробити на його основі спільні заходи для виходу України з політичної і економічної кризи.

Як повідомили в прес-службі "Єдиного Центру", положення Плану оновлення країни, зокрема, передбачають зміну системи виборів у всіх рівнях влади на основі відкритих виборчих списків (травень 2009 року), зміна законодавства, яке забезпечить ухвалення Конституції України на референдумі (червень 2009 року).

Також передбачається перенесення виборів міських, сільських і селищних голів і проведення їх разом з виборами депутатів місцевих рад (червень 2009 року) і розробка варіантів Конституції України, які будуть внесені на референдум (липень 2009 року).

Крім того, пропонується одночасне проведення парламентських і президентських виборів, референдуму щодо Основного закону (жовтень-листопад-2009 року).

Серед інших положень значиться також відставка уряду і формування нового Кабінету Міністрів, який працюватиме до принесення присяги новообраного складу парламенту (до початку виборчої кампанії), і проведення виборів депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих і сільських рад, селищних і міських голів (березень 2011 року).

На думку Кріля, такі заходи дозволять уникнути постійних виборчих кампаній в період економічної кризи, забезпечити стабільну роботу уряду на час виборчих баталій, а також дати людям чітке бачення виходу України з економічної і політичної кризи.

За матеріалом: Ліга
Зараз ви читаєте новину «Кріль розповів про свій план». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі