неділя, 16 жовтня 2011 16:38

Криза в Європі закінчиться через 2-3 роки - Кваснєвський

Криза в Європі закінчиться через 2-3 роки - Кваснєвський

Колишній Президент Польщі Олександр Кваснєвський переконаний, що Європа зможе подолати нинішню кризу за 2-3 роки, та зробити з неї корисні висновки щодо єдиної фіскальної політики у єврозоні.

Про таке він заявив в інтерв'ю "5 каналу".

"Це питання наступних 2-3 років. На мою думку, ми переоцінюємо цю кризу - нам здається, що це така криза, якої ніколи не було. Треба було ще 10-15 років тому створити, як ми маємо одну валюту для європейської зони, треба мати, більш-менш, одну політику, фіскальну політику. Я не хочу говорити, що це не серйозна кризу, не серйозне положення - серйозне, але треба дивитися, що, навіть якщо і скажемо, що криза в Греції, положення в Греції, воно дуже драматичне і криза глибока, але не можна сказати, що вона широка. Тому що Греція не займає такого місця в європейській економіці, щоб ми впали всі. Друге - Європейський Союз рятує Грецію, тому що ми боїмося ефекту доміно. Ми тепер повинні не розвалити європейську зону, тому що треба використовувати цю кризу, щоб всі всередині своїх країн попрацювали над своїм бюджетом, над своєю фіскальною політикою", - заявив Кваснєвський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європа зробила перший крок до подолання кризи

Він також відзначив, що на сьогоднішній день можна віднести до позитиву те, що Польща не встигла приєднатися до єврозони до початку боргової кризи.

"Поки Польща не в зоні євро, можна сказати, що ми в щасливому положенні, тому що ми хотіли бути в цій зоні вже в цьому році. Але ми будемо в єврозоні вже після кризи, що краще для нас і для єврозони", - сказав Кваснєвський.

Зараз ви читаєте новину «Криза в Європі закінчиться через 2-3 роки - Кваснєвський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі