Ексклюзиви
четвер, 10 лютого 2011 14:35

Кримським татарам виділять землю безкоштовно - Чубаров

Кримським татарам виділять землю безкоштовно - Чубаров

Меджліс кримськотатарського народу та влада півострову створили робочу групу, яка вивчає самозахоплення земель у Криму.

Про це у коментарі кореспонденту Gazeta.ua розповів заступник голови Меджлісу Рефат Чубаров.

"Працює робоча комісія. Розглядаємо 13 масивів у Сімферополі та Сімферопольському районі, які зайняті людьми. Приймається рішення по кожному масиву, чи придатний він для життя та розширення. Потім розглядатимемо людей, які зафіксовані на цьому масиві. У 2004-2006 роках люди подавали до влади списки мешканців, які мають право на землю. Але влада їм відмовила й вони зайняли землю самі. Ми обрали для себе таку формулу: від простого до складного. Тобто спочатку працюємо у тих масивах, де немає проблем, а потім у тих, де є", - сказав він.

За його словами, жодних проблем немає з землею, яка знаходиться у комунальній чи державній власності.

"Проблеми виникають там, де є акти на видачу землі в оренду. Будуть дивитися яким чином ці акти були видані. Наприклад, вже були суди по землі на вулиці Балаклавській. Все говорить про те, комерційні фірми, що заявляють свої права на землю, отримали її незаконно", - зазначив Чубаров.

За його словами, є масиви де немає ще капітальних споруд, а є масиви з повноцінними будинками.

"Якщо масиви, де люди зробили тимчасові помешкання, придатні для індивідуального будівництва, то вони будуть розглядатися для надання дозволів. А є масиви, на яких не можна селитися. Наприклад, один з них розташований близько до цвинтаря. Якщо дозволити там людям жити, то цвинтар не зможе розширятися. Є масиви, де земля видана у приватну власність", - пояснив заступник голови Меджлісу.

Чубаров наголосив, що у останні тижні влада йде до розв'язання цієї проблеми. Він "не хотів би, щоб це зірвалося на якомусь етапі".

За його словами, зараз розв'язують проблеми у Сімферополі, а потім планують перейти до Судака, Ялти, Алушти. Більшість поселень кримських татар знаходяться за кордонами сучасних міст. Для того, щоб віддати їх у користування людям, треба змінювати генплани розвитку. Платити за землю татарам не доведеться.

"Кожен з громадян має право на отримання безкоштовної ділянки. Її розмір залежить від того, чи земля у місті, чи в сільській місцевості", - додав Чубаров.

Раніше прем'єр-міністр Криму Василь Джарти заявив, що усі кримські татари отримають у землю на півострові.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Кримським татарам виділять землю безкоштовно - Чубаров ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути