середа, 29 жовтня 2008 12:35

Кримський "регіонал" каже, що статус півострова незмінний

У Верховній Раді Криму здивовані словами міністра закордонних справ Франції Бернара Кушнера про існування небезпеки повторення Росією грузинського сценарію в автономії.

Член президії кримського парламенту Григорій Іоффе (Партія регіонів) в інтерв"ю "Німецькій хвилі" вказав на неприпустимість подібних заяв з боку керівника зовнішньополітичного відомства країни, яка головує в ЄС.

Іоффе переконаний, що немає підстав для проведення паралелей між ситуацією в Абхазії, Південній Осетії та Криму.

Так само необґрунтованою, на його думку, є згадка Кушнера про Кримську війну середини 19-го століття. Такі висловлювання є абсолютно непрофесійними, і їх не можна сприймати в якості авторитетної думки фахівця з європейської безпеки, зазначив депутат.

Навіть в українському політикумі "з його крайніми політичними полюсами", за словами Іоффе, відсутні такі оцінки ситуації на кримському півострові.

"Автономна Республіка Крим є невід"ємною, конституційованою частиною України і ніяких потенцій, які б могли означати прагнення цієї території змінити свій статус, сьогодні в Криму не існує", - сказав член президії кримського парламенту.

Він також нагадав про вже неодноразові заяви російського керівництва про те, що у Росії не було, немає і не може бути ніяких претензій щодо належності Криму до України, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Кримський "регіонал" каже, що статус півострова незмінний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі