вівторок, 03 квітня 2007 12:06

Кримський парламент вважає неконституційним указ Ющенка

Президія Верховної Ради Криму вважає неконституційним Указ Президента України Віктора Ющенко про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України, підписаний 2 квітня 2007 року. Про це йдеться у відповідній заяві, прийнятій сьогодні на засіданні Президії Верховної Ради Криму.

Зокрема, Президія ВР АРК вважає, що нинішній указ прийнятий з порушенням діючої Конституції, і припиняє повноваження легітимно обраного парламенту країни.

Разом з тим, Президія ВР АРК вважає, що в політико-правовій ситуації, що склалася, в країні остаточну оцінку конституційності указу повинен дати Конституційний Суд України.

Також в заяві вказується, що Президія ВР АРК підтримує прийняті з цього приводу постанови Верховної Ради і Кабінету Міністрів України, "направлені на збереження в країні стабільності й громадського порядку, забезпечення всіх необхідних заходів для нормального соціально-економічного розвитку країни", пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Кримський парламент вважає неконституційним указ Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі