вівторок, 23 листопада 2021 15:07

Кримчан возитимуть на окупований півострів на електромобілях - Верещук
3

Регулярні перевезення через КПВВ планують з наступного року.
Верещук приїхала на пропускний пункт "Чонгар" у вівторок.

У Херсонській області на контрольних пунктах в'їзду/виїзду "Чонгар" і "Каланчак" вакцинуватимуть мешканців окупованого Криму. Також будуть регулярні перевезення через КПВВ.

Про це повідомила у вівторок міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, яка приїхала на КПВВ, повідомляє "Укрінформ".

Проєкт запровадять на кілька місяців, щоб побачити як він працюватиме.

"Якщо буде попит, і люди звертатимуться, то, звичайно, це треба буде робити - і на КПВВ "Каланчак", і на КПВВ "Чонгар", - сказала Верещук.

Щоб взимку мешканцям АРК не доводилося їхати для вакцинації далеко у населені пункти Херсонщини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Директор "Авіаліній Антонова" перереєстрував готель у Криму за законами окупантів

Крім того Мінреінтеграції планує розміщення автостанції на КПВВ "Чонгар" і "Каланчак" і налагодити автобусне сполучення від сервісних зон КПВВ на тимчасово окуповану територію і виїзду з неї.

Хочуть придбати чотири електромобілі для цих пунктів, які перевозитимуть людей.

"Нам треба запропонувати легальний шлях. Нелегальні перевізники з'являються тоді, коли легальний шлях не працює й ніхто це не контролює.

Ми вже готові оголосити конкурс на придбання електромобілів у січні, тому до лютого це питання перевезення, коли ми говоримо від нуля і до населених пунктів, буде вирішене", - заявила Верещук.

Верховна Рада призначила Ірину Верещук на міністерську посаду 4 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Кримчан возитимуть на окупований півострів на електромобілях - Верещук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі