неділя, 20 жовтня 2019 15:24

Крім країни-агресора: в уряді уточнили ідею з подвійним громадянством

Крім країни-агресора: в уряді уточнили ідею з подвійним громадянством
В уряді просувають ідею подвійного громадянства. Фото: radiosvoboda.org

Україна має узаконити подвійне громадянство, але це не має стосуватися громадян, які разом із українським мають паспорт Росії.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба, пише "Радіо Свобода"

"Ми втратили дуже багато людей. У нас зараз дуже простий вибір: або ми створюємо інструменти, яким чином допомагаємо цим людям залишатися українцями, маючи громадянство інших країн, принаймні бачити їх, як адвокатів своїх і репрезентантів своєї культури у цих країнах, або ми їм кажемо, що до побачення, ви нам не потрібні, поїхали і живіть там, як хочете. У нас, по суті, зараз ось ця модель реалізується. Я не розумію чому, звідки у нас береться ось це шалене бажання відкидати власних людей і відштовхувати їх від себе", – сказав чиновник.

Водночас Кулеба заперечує можливість визнання подвійного громадянства України і Росії.

"Подвійне громадянство не повинне за жодних обставин застосовуватися до країни-агресора", – сказав віце-прем'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коломойський зізнався у потрійному громадянстві

Верховна Рада затвердила уряд прем'єр-міністра Олексія Гончарука 29 серпня. У Кабміні працюють 2 віце-прем'єри та 16 міністрів.

Зараз ви читаєте новину «Крім країни-агресора: в уряді уточнили ідею з подвійним громадянством». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі