четвер, 26 квітня 2018 14:23

"Крим чий? Просте ж питання" - Єфремов не знайшов, що сказати про анексію півострова

"Крим чий? Просте ж питання" - Єфремов не знайшов, що сказати про анексію півострова
Колишній голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов перебуває під слідством майже два роки і сидить у камері-одиночці. Фото: Макс Левін, lb.ua

Колишній голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, якого звинувачують у державній зраді, ухиляється від відповідей про окупацію Росією Криму і частини Донбасу.

Про це йдеться в його інтерв'ю на Lb.ua

В кінці березня ми зустрічаємося з ним в залі Старобільського районного суду, після закінчення 105-го засідання по його справі, пише журналіст Соня Кошкіна. Єфремов перебуває під слідством вже майже два роки, спершу в Києві, потім - в Старобільську. Весь цей час - в одиночці.

На запитання: "Чи згодні ви з тим, що 2014 року Росія анексувала Крим і окупувала Донбас?" відповідає: "Знову ваші провокаційні запитання?"

Що ж провокаційного? Просте запитання: чий Крим?

Я вам відповім з задоволенням, після того як вийду з в'язниці.

Та які тут взагалі сумніви бути можуть? Чий Крим?

Відповім, коли вийду звідси.

На запитання "Донецька і Луганська області окуповані чи ні?", каже про "риторику неповаги одних людей до інших" і не дає чіткої відповіді.

Також Єфремов не дає чіткої відповіді на запитання про Росію-агресора.

Пропонуємо найцікавіші цитати.

Про камеру

"У мене одиночна камера. Простір - півметра на півтора. Все інше - нари і умивальник.

Буває, набридає і читати, і дивитися телевізор. Прогулянка займає лише годину. Решту часу залишаєшся наодинці з собою. Для людини, у якого дні десятиліттями були розписані похвилинно, залишатися в бездіяльності складно"

Про розгляд справи судом

"Півроку в Києві і 14 місяців тут (в Старобільську) триває розгляд справи. Рік і два місяці. І ми допитали лише 69 свідків. Дуже мало. Особливо з огляду на те, що більшість з них заявляють, що не є свідками у даній справі"

Про Партію регіонів

"Я ніколи не був і не буду зрадником своєї політичної сили"

Про сина Ігоря, який мешкає у Відні

"Я заборонив йому це робити (в'їжджати в Україну). Щоб не було тиску на нього через мене"

Про Януковича

"Коли він втік, намагався додзвонитися йому. Я залишився в Києві один. Його телефон не відповів мені до сьогоднішнього дня.

...Коли йдуть воєнні події, і командир підрозділу кидає своїх людей, як ви до нього будете ставитися? А якщо кидає головнокомандувач? Це можна позитивно оцінювати? Напевно ні".

Про "Опоблок"

"А хто у нас зараз опозиція? Є політична сила, яка експлуатує частину виборців, які бачать в ній більш споріднені ообличчя. За рахунок цього вона отримує свої голоси".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сидить нормально, без картатої ковдри" - розповіли про ув'язненого Єфремова

Олександра Єфремова звинувачують у державній зраді та в допомозі під час захоплення будівлі Луганського управління СБУ, організаційній підтримці терористичної організації ЛНР, зміні територіальних кордонів України, що призвело до загибелі людей.

Колишнього "регіонала" затримали у 2016-у в липні. Хотів вилетіти з України до Відня, столиці Австрії. Із 1 серпня 2016 року його утримують під вартою у слідчому ізоляторі.

Єфремова судять у Старобільську на Луганщині. Це єдине місто в області, де є слідчий ізолятор.

Зараз ви читаєте новину «"Крим чий? Просте ж питання" - Єфремов не знайшов, що сказати про анексію півострова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі