середа, 25 квітня 2007 12:51

Крім Януковича на похорони Єльцина полетів Кучма. Ющенко і Кравчук - відмовилися

Українську офіційну делегацію, яка поїхала до Москви на похорони першого президента Росії Бориса Єльцина, очолив прем"єр Віктор Янукович, пише "Комерсант".

Вчора до Москви також прибув екс-президент України Леонід Кучма. Хоча екс-президенти України в офіційну українську делегацію включені не були. Відомо, що Кучма підтримував дружні стосунки з Єльциним і його сім"єю.
 
Перший президент України Леонід Кравчук їхати до Росії відмовився. "Леонід Макарович не ходить на похорони. Ніколи!" - пояснили в його приймальні.

На похорони запрошували також і діючого президента України Віктора Ющенка, проте він не поїхав.

За останній місяць очікувані візити Ющенка до Росії зривалися двічі. Поїздка, запланована на 21 березня, була відмінена за ініціативи російської сторони - таким чином Кремль виразив незадоволеність висуненням на пост глави МЗС кандидатури Владимира Огризко і відреагував на прозахідні заяви Ющенка.

Сторони домовилися про перенесення візиту на 3 квітня, але поїздка знов зірвалася. Цього разу відміну візиту ініціювала українська сторона, оскільки напередодні, 2 квітня, президент підписав указ про розпуск парламенту. За інформацією "Коммерсаната", нова дата візиту дотепер не узгоджена.

Свою присутність на похоронах Єльцина підтвердили екс-президенти США Джордж Буш-старший і Білл Клінтон. Відомо також, що до Москви прибудуть президенти Казахстану, Білорусі, Туркменії, Вірменії, Литви і Естонії.

Зараз ви читаєте новину «Крім Януковича на похорони Єльцина полетів Кучма. Ющенко і Кравчук - відмовилися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі