вівторок, 20 січня 2009 13:06

Кріль: "Розрекламована Тимошенко знижка на ціну газу – глузування з України"

Кріль: "Розрекламована Тимошенко знижка на ціну газу – глузування з України"
Народний депутат України, лідер "Єдиного центру" Ігор Кріль прокоментував підписання газових домовленостей Юлії Тимошенко у Москві.

"У газових домовленостях Тимошенко-Путіна інтереси України не враховані. Фактично, Україна погодилась дотувати російську економіку. З тим же успіхом домовлятися про ціну на газ можна було посилати Петра Симоненка", - заявив він.

Як повідомили у прес-службі "Єдиного центру", Кріль заявив, що в результаті багатомісячних переговорів все звелося до того, що "Газпром" виставив свої умови, а глава уряду України на них погодилась. "У такому разі невідомо, для чого було витрачати бюджетні кошти і так часто відправляти урядові делегації до Москви", - наголошує голова "Єдиного центру".

На думку Кріля, "не треба вводити в оману людей. Ми платитимемо за газ 360 доларів, а не 235, як сьогодні говорить Кабмін. Це нищівний удар, який власний уряд завдав економіці країни". "У порівнянні з минулим роком ціна зросла вдвічі. Це може завдати смертельного удару металургам, хімікам, іншим галузям", - наголосив народний депутат.

"Розрекламована Юлією Тимошенко знижка на ціну газу – це глузування з України. Європейська ціна – це вартість самого газу плюс транзит із Росії до кінцевого споживача. Природно, що в України вона має бути нижчою, адже ми не можемо платити за транзит самі собі", - наголосив Кріль.

Політик вважає, що за цю вигадану "знижку" Україна платить реальними грошима.

"Збереження пільгової ціни на транзит газу – це фактично дотації російській економіці на суму близько 3,5-4 млрд. доларів щорічно. А це – 14 річних бюджетів Львова, або 9 річних бюджетів Харкова, чи 50 бюджетів Полтави", - наголосив Кріль. Форпост    
Зараз ви читаєте новину «Кріль: "Розрекламована Тимошенко знижка на ціну газу – глузування з України"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі