пʼятниця, 29 лютого 2008 12:15

Кріль пояснив, чому ГАРТ не буде партією Балоги

Кріль пояснив, чому ГАРТ не буде партією Балоги
Народний депутат Ігор Кріль (фракція блоку НУ-НС) не виключає, що може взяти участь в створенні нової пропрезидентської політичної партії.

"Я можу опинитися серед тих, хто братиме участь в цьому процесі", - заявив Кріль в інтерв"ю " тижневику "2000".

При цьому він підкреслив, що така партія не створюватиметься на основі Фонду регіональних ініціатив "Гарт".

"Гарт" - це не партія, і ніколи нею не буде", - заявив депутат, додавши, що за даними декількох політологічних опитувань, "Гарт" "непогано набирає в рейтингу".

"Процес появи нової партії не такий простій. Він повинен відбутися спочатку, образно кажучи, в душі кожного, хто хотів би брати участь в такому політичному процесі. Але у "Гарта" абсолютно інше призначення. Це Фонд регіональних ініціатив", - підкреслив Кріль.

На думку депутата, "фактично з приходом Юлії Тимошенко в крісло прем"єра замість спокійної роботи уряду відбувся фальстарт президентських виборів".

"Коли мене питали, чи буду я голосувати за Тимошенко-прем"єра, я відповідав: "Так, я за прем"єра Тимошенко, яка працюватиме при президентові Ющенку. Але я проти Тимошенко-прем"єра - кандидата в президенти. І як тільки Тимошенко-прем"єр стане кандидатом в президенти, в державі почнеться "колотнеча", - відзначив Кріль.

"На жаль, я виявився правий", - констатував він.

Кріль також підкреслив, що не вірить в нові дострокові парламентські вибори. "Мені дуже подобається фраза про те, що історія повторюється двічі - один раз як трагедія, другий - як фарс. Трагедію ми вже пережили, а фарс... Якщо буде фарс, то - для політиків. А для людей це буде ще одна трагедія", - сказав він.

При цьому депутат сподівається, що парламент почне роботу і проголосує за 12 законопроектів, які НУ-НС і БЮТ обіцяли прийняти три місяці тому.

"Коли президент блискавично вніс на розгляд Ради кандидатуру Тимошенко-прем"єра, то цим кроком показав свою довіру до коаліції і особисто до Юлії Володимирівні. І я не сумнівався, що буде у відповідь крок, тобто проголосують закони, які обіцяли. Але у відповідь кроку не послідувало! Про дані обіцянки в БЮТ забули!", - підкреслив Кріль, пише Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Кріль пояснив, чому ГАРТ не буде партією Балоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі