вівторок, 30 вересня 2008 13:11

Кріль не вірить підписам депутатів, які підпишуть що завгодно і продадуть кого завгодно

Народний депутат України, лідер партії "Єдиний Центр" Ігор Кріль вважає, що необхідно підписати документ, що доведе суспільству спроможність та ефективність коаліції "трьох".

Як повідомили у прес-службі партії, зокрема, Кріль висловив здивування бажанням окремих політичних сил нав`язати суспільству спрощене розуміння коаліційної угоди як технічного документа, мета якого – лише оформити коаліцію, і не більше. "Коаліційна угода – це спільний план роботи законодавчої та виконавчої влади, від якого залежить напрям розвитку країни у найближчій перспективі", - підкреслив він.

"Не можна зводити процес утворення коаліції до об`єднання "за" або "проти" певних політичних фігур. Ще гірший варіант - звести коаліційний процес до бажання утримати або здобути владні портфелі", - наголосив лідер "Єдиного Центру".

На його думку, представникам "Нашої України – Народної самооборони", БЮТ та Блоку Литвина необхідно у процесі переговорів узгодити підходи до вирішення основних проблем країни, які сповідують ці фракції, дійти до спільного знаменника і підписати документ, який доведе суспільству спроможність та ефективність коаліції "трьох".

Кріль зазначив, що "Єдиний Центр" не лише підтримує формування коаліції демократичних сил у форматі НУ-НС, БЮТ та Блок Литвина, а й уже запропонував реальні кроки для її утворення: відмова БЮТ від спільних голосувань з Партією регіонів та виконання положень демократичної коаліції.

"Водночас ми проти формування коаліції методами збирання підписів невідомо за що у кулуарах. Та й що це за підписи? Депутатів-перебіжчиків, які підпишуть що завгодно, продадуть кого завгодно, стануть під будь-які знамена, аби залишитися депутатами. "Єдиний Центр" - за відкритий коаліційний процес без тиску, звинувачень та продажності", - підсумував Кріль, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Кріль не вірить підписам депутатів, які підпишуть що завгодно і продадуть кого завгодно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі