пʼятниця, 19 вересня 2008 15:59

Кріль каже, що методи БЮТ і ПР жахають своїм цинізмом

Лідер партії "Єдиний Центр" Ігор Кріль заявляє, що БЮТ і Партія регіонів роблять з депутатів касту ще більше "недоторканних".

Як повідомляє прес-служба партії, за словами Кріля, "у 2007 році Тимошенко, будучи в опозиції, при кожній нагоді заявляла, що Президент повинен розпустити парламент, але тепер у неї інша мета – зберегти владні повноваження будь-якою ціною".

Так Кріль прокоментував ухвалення Верховною Радою законопроекту, яким пропонується запровадити кримінальну відповідальність за розпуск парламенту.

Політик переконаний, що "заради збереження та посилення влади у хід пускаються будь-які методи, які жахають своїм цинізмом: нова коаліція БЮТ-ПР приймає закони, які з народних депутатів роблять касту ще більше "недоторканних".

"Такі дії не мають нічого спільного із законотворчістю, – підкреслює Кріль, – а є безпрецедентною рейдерською атакою на державну владу в Україні, яка веде до зміни конституційного ладу – перетворення з президентсько-парламентської на парламентську республіку".

Лідер "Єдиного Центру" нагадав, що такі речі треба здійснювати у конституційний спосіб. "Спочатку БЮТ-ПР повинні прийняти зміни до Конституції, які призведуть до зміни моделі влади в Україні на парламентську республіку, а вже потім братися за відповідні закони", - додав він. УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Кріль каже, що методи БЮТ і ПР жахають своїм цинізмом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі