вівторок, 19 серпня 2008 11:49

Кріль: Безпека по-російськи нам не потрібна

Народний депутат, голова "Єдиного Центру" Ігор Кріль заявив, що останні події на Кавказі засвідчили грубе втручання керівництва Росії у світовий порядок. Він закликав Президента, уряд та Верховну Раду знайти шляхи забезпечення надійної системи колективної безпеки для України.

Про це повідомляє прес-служба "Єдиного Центру".

"Останні події на Кавказі призвели до кровопролиття та загибелі ні в чому не винних мирних громадян, спровокували потоки біженців та поставили під загрозу мир і стабільність на континенті" – заявив голова Єдиного Центру.

На думку Ігоря Кріля, керівництво Росії дозволило собі грубо, на свій розсуд, втрутитись у світовий порядок, диктувати свої правила гри, маніпулювати свідомістю мільйонів людей, намагатися змінити існуючі кордони.

"Це свідчення широкомасштабної цілеспрямованої кампанії проти тих, хто не бажає бути "молодшим братом", хто вистраждав свою свободу, хто хоче бути вільним і жити в демократичній державі" – зазначив народний депутат.

Водночас він наголосив, що ці його слова "направлені не проти братнього кожному українцю російського народу, а проти імперських амбіцій російського керівництва".

Ігор Кріль зазначив, "що друга світова війна починалась із "захисту" прав громадян німецької національності в Судетській області Чехословаччини, а закінчилась десятками мільйонів людських жертв у всьому світі, в тому числі і тих, кого захищали".

На його думку "така ситуація є небезпечною для всієї світової спільноти, для громадян держав сусідів Росії і для громадян самої Росії. Тому сьогодні, як ніколи, актуально звучать слова про надійну національну безпеку для України та всіх її громадян".

"Вже давно лунають заклики Росії створити систему колективної безпеки для держав СНГ. Але якщо це і є та колективна безпека, яка сьогодні демонструється всьому світу у Грузії, яку Росія своїми діями демонструвала в районі Тузли, то така безпека "по-російськи", така "парасолька" нам не потрібні" – вважає голова Єдиного Центру.

"Ми закликаємо всі політичні сили та всіх політиків України забути у цей складний час про власні політичні плани і спільними зусиллями Президента, Уряду та коаліції з опозицією у Верховній Раді України знайти шляхи забезпечення надійної системи колективної безпеки держави, яка забезпечить спокій нашим громадянам" – заявив Ігор Кріль, пише Новинар.

Зараз ви читаєте новину «Кріль: Безпека по-російськи нам не потрібна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі