середа, 04 листопада 2015 05:04

Кремлівська пропаганда коштує Росії 1,4 мільярди доларів на рік

Кремлівська пропаганда коштує Росії 1,4 мільярди доларів на рік
Фото: goloskarpat.info

Уряд Російської Федерації виділяє щороку 1,4 мільярди доларів для забезпечення роботи складної системи пропаганди, яка подає викривлене бачення Кремля на події у світі на 30-ти мовах.

Про це заявив у вівторок під час слухань в Сенаті США заступник помічника держсекретаря США з питань Європи та Євразії Бенджамін Зіфф, передає Укрінформ.

"Ми всі чули популярні приспіви Кремля про те, що російських солдат немає в Україні, що Україна перебуває на межі краху", - зауважив представник зовнішньополітичного відомства США.

Попри те, що багато з таких тверджень з легкістю можна спростувати, "їх цілодобове повторення має на меті посіяти сумнів, плутанину, підозру, а також викликати запитання до очевидних і простих істин", наголосив Зіфф.

"Кремль виділяє на ці зусилля $1,4 млрд на рік для забезпечення всеохоплюючої роботи пропагандистської машини як всередині країни, так і за кордоном. За твердженнями, вона охоплює 600 млн людей у 130 країнах по всьому на 30-ти мовах", - зауважив представник зовнішньополітичного відомства США.

Крім того, за його словами, російський уряд використовує створені ним аналітичні установи та неурядові організації в сусідніх країнах, "щоб сприяти досягненню власних цілей у просуванні хибних версій Кремля, зображуючи Захід як загрозу, підриваючи довіру до незалежних ЗМІ, а також західних інститутів і цінностей".

Раніше повідомлялося, що у Фінляндії створили групу по боротьбі з російською пропагандою. До неї увійде близько 100 чиновників, які займуться пошуком методів і способів протидії російським ЗМІ.

Зараз ви читаєте новину «Кремлівська пропаганда коштує Росії 1,4 мільярди доларів на рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі