неділя, 11 квітня 2021 15:58

Кремль знову погрожує захистом російськомовних

Кремль знову погрожує захистом російськомовних
Росія стягує війська до кордону з Україною. Фото: twitter.com

Прессекретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив про можливий початок активних бойових дій і захист російськомовного населення. За його словами, Москва перекиданням військ до українського кордону нібито забезпечує свою безпеку.

"Як ми переміщаємо, куди ми переміщаємо війська всередині нашої власної території - це наша особиста справа, наша внутрішня справа. І це не повинно викликати ні в кого стурбованості. Росія ніколи ні для кого не була загрозою", - цитує Пєскова. "Українська правда".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Питання про російські війська потрібно ставити Шойгу - Пентагон

За словами прессекретаря Путіна, Москва перекиданням військ до українського кордону нібито забезпечує свою безпеку. При цьому в Кремлі не згадують про свою роль у бойових діях на Донбасі й називають війну "громадянською".

"Росія ніколи не була учасницею цього конфлікту. Але Росія завжди говорила, що вона не залишиться байдужою до долі російськомовних, які живуть на південному сході країни".

Водночас Пєсков додав, що "ніхто не збирається рухатися до війни і взагалі ніхто не сприймає можливість такої війни".

Росія стягує війська до кордону з Україною. Зокрема, солдати розташувалися на півночі полігоні Погонове приблизно за 250 км від кордону з Луганською та Харківською областями. Нинішні переміщення російських військових біля України є найбільшими з часів боїв за Дебальцеве взимку 2015 року. Перелік озброєнь, які стягують до кордону, великий. Зброя більше наступальна, ніж оборонна. Є й ракетні системи залпового вогню "Ураган", і "Гради" тощо. Щодо кількості особового складу, який переміщують, з огляду на Крим, Воронезьку, Ростовську, Білгородську області, то це приблизно 20-25 тис. військових.

Зараз ви читаєте новину «Кремль знову погрожує захистом російськомовних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі