понеділок, 06 березня 2023 09:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Кремль розраховує на допомогу Китаю. Це хороший знак – Резніков

Кремль розраховує на допомогу Китаю. Це хороший знак – Резніков
Міністр оборони Олексій Резніков висловився про намір КНР передати Росії зброю. Фото: "РБК-Україна"

Очікування Росією допомоги від Китаю є хорошим знаком.

Це вказує на те, що в окупантів стан справ лише погіршується. Таку думку висловив міністр борони Олексій Резніков в інтерв'ю LIGA.net.

На його переконання, сам факт пошуку росіянами підтримки в Пекіні "дає нам сигнал, що у них починає все бути набагато гіршим, ніж було".

"Вони шукають, де пошити бронежилети, де замовити снаряди. Шукають бронетехніку, шукають гармати, шукають снаряди", – перерахував міністр оборони.

Якщо Китай таки ухвалить рішення допомагати Росії у її війні проти України, офіційний Київ зможе "тільки продовжувати просити партнерів тримати потужну позицію, зокрема санкційну", додав Резніков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що буде, якщо Китай передасть зброю РФ: президент озвучив наслідки

Водночас він заявив, що залишається "інформованим оптимістом". Вірить, що китайці "цього не зроблять".

"Я спостерігав за виступами лідерів Китаю та Індії. Вони досить ясно сказали, що сьогодні війна – це не спосіб розв'язання проблем між країнами. Є інші пріоритети. Це продумана та свідома позиція. Тому я сподіваюся, що прямої відкритої допомоги Росії не буде", – пояснив він.

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен підтвердив повідомлення ЗМІ про те, що Китай обговорює можливість надання Росії летальної військової допомоги, яку можуть спрямувати для війни проти України.

Президент США Джо Байден заявив, що США відреагують, якщо Китай постачатиме Росії летальну зброю.

Зараз ви читаєте новину «Кремль розраховує на допомогу Китаю. Це хороший знак – Резніков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі