субота, 18 листопада 2017 00:55

Кремль незадоволений перейменуванням в Україні "Великої Вітчизняної війни"

Кремль незадоволений перейменуванням в Україні "Великої Вітчизняної війни"
В Україні перейменували "Велику Вітчизняну війну". Фото: РБК

Міністерство закордонних справ держави-агресора Росії вважають, що прийняті Верховною Радою поправки до закону про статус ветеранів воєн є проявом політики, "спрямованої на насильницьке стирання минулого своєї власної країни".

Про це йдеться в заяві російського МЗС, повідомляє Хвиля.

У тексті прийнятого 14 листопада закону про статус ветеранів війни слова "Велика Вітчизняна війна" замінюють словами "Друга світова війна".

У Росії розглядають закон як "прояв неповаги до історії" України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали артистів, які принципово не виступають в Росії

Друга світова війна - наймасштабніша світова війна в історії людства. Розпочалася 1 вересня 1939 і тривала 2194 днів до 2 вересня 1945 року, коли на борту лінкора "Міссурі" підписано капітуляцію Японської імперії перед союзними державами. Друга світова війна мала значний вплив на долю людства. У ній брала участь 61 країна (80% населення Землі). Військові дії відбувалися на територіях 40 країн. У збройні сили було мобілізовано 110 млн осіб у всьому світі. Загальні людські втрати досягли 50-55 млн чоловік, з них загинуло на фронтах 27 млн.

Зараз ви читаєте новину «Кремль незадоволений перейменуванням в Україні "Великої Вітчизняної війни"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

80

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі