пʼятниця, 07 листопада 2008 08:59

Кредит МВФ дає Тимошенко надію

Виділення Міжнародним валютним фондом кредиту Україні у розмірі 16,4 млрд. дол. дає надію на стабілізацію банківської системи країни.

Про це прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила на нараді, присвяченій проблемним питанням будівельної галузі.

"Це (виділення кредиту) дає нам надію, що національна банківська система буде стабілізована, що будуть підтримані всі можливості банків фінансувати реальний сектор економіки. Це дає надію на стабілізацію курсу національної валюти", - сказала Тимошенко.

Вона висловила подяку Міжнародному валютному фонду і всім країнам, які є донорами цієї міжнародної фінансової організації, за те, що рішення про виділення коштів було ухвалене оперативно.

Міжнародний валютний фонд схвалив рішення про виділення Україні стабілізаційного кредиту в розмірі 16,43 млрд. доларів США з метою зміцнити довіру у фінансовому секторі і допомогти економіці країни, що постраждала внаслідок світової фінансової кризи.

Президент Україн Віктор Ющенко вчора заявив, що перший транш ресурсів МВФ Україна одержить впродовж найближчих 3-5 днів. Ці ресурси будуть зараховані до валютних резервів Національного банку України, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Кредит МВФ дає Тимошенко надію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі