понеділок, 15 грудня 2008 15:19

Кравчук вважає, що тепер Тимошенко зверху

Перший президент Леонід Кравчук вважає, що в контексті майбутніх президентських виборів лідер БЮТ Юлія Тимошенко виграла від створення коаліції з "НУ-НС" і Блоком Володимира Литвина.

"Є логіка сьогоднішнього дня. А є логіка президентських виборів", - зазначив Кравчук в інтерв"ю газеті "24", відповідаючи на питання про те, що коаліція БЮТ і Партії регіонів так і не відбулася.

"Якби коаліція (БЮТ і Партії регіонів) відбулася, президент зробив би усе для того, щоб зобразити Тимошенко зрадницею. Вона б втратила електорат у центрі і на заході. Тепер Тимошенко зверху", - додав президент.

На думку Кравчука, "Партія регіонів цю коаліцію програла, для них це була повна несподіванка".

"Хотіли чогось більшого, а не отримали взагалі нічого. І сидять тепер, роблять вигляд, що дуже великі і сильні", - зазначив він.

За словами Кравчука, раніше він ставився до Партії регіонів краще: "Вони мені здавалися хлопцями небалакучими, але на щось здатними. Але вони скрізь програли. Починаючи з 2007 року, коли погодилися на дострокові вибори".

На питання, що хотіла одержати Партія регіонів, Кравчук сказав: "Розуміючи, що вони не можуть вимагати прем"єра, вони все одно хотіли керувати усією виконавчою владою. Їм потрібні були крісла усіх віце-прем"єрів і всього економічного блоку".

"Крім того, вони не хотіли забувати про свої ідеологічні козирі, наприклад, про мову. Усі розуміють, що це гра, але вони не можуть від неї відмовитися. Приймаючи рішення, треба думати про країну. А вони думають, як не втратити електорат", - додав президент.

Зараз ви читаєте новину «Кравчук вважає, що тепер Тимошенко зверху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі