неділя, 22 серпня 2010 12:18

Кравчук впевнений, що на медіа тиснуть з відома Януковича

Кравчук впевнений, що на медіа тиснуть з відома Януковича

Перший президент Леонід Кравчук попереджає, що обмеження свободи слова нинішньою владою може привести до тоталітаризму.

На його думку, політику контролю медіа проводить оточення нинішнього президента, але не без відома самого Віктора Януковича, повідомляє 5 канал.

Він упевнений, що це створює проблеми і для самої влади на чолі з президентом, адже він не може отримати альтернативну інформацію тій, яку подають державні органи.

"Ті проблеми, які йдуть зараз навколо ТВі, 5 каналу, я вважаю, що ми недооцінюємо їх небезпеку. Недооцінюємо! Як досвідчена в ідеології людина, як людина, яка 30 років займалася безпосередньо ЗМІ, я вам можу сказати, що це є небезпечний початок того процесу, який може назватися "тоталітарне обмеження", - заявив він.

"І, перш за все, воно почнеться зі свободи слова, що ми і маємо насправді", - сказав політик.

Зазначимо, днями Президент Віктор Янукович пообіцяв взяти під контроль цензуру в ЗМІ. У свою чергу заступник голови Адміністрації Президента Ганна Герман ще раніше заявляла, що утиски ЗМІ вигідні опозиції, як буцімто привід для мітингів і пікетів.

Раніше Окружний адмінсуд ухвалив рішення позбавити 5 канал та ТВІ частот, які були виграні на одному з конкурсів. У зв"язку з цим у парламенті було створено тимчасову слідчу комісію.
Зараз ви читаєте новину «Кравчук впевнений, що на медіа тиснуть з відома Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі