середа, 23 січня 2008 10:45

Кравчук дав кілька порад Ющенку, як залишитися Президентом у 2010 році

Колишній Президент, один із лідерів Соціал-демократичної партії України (об"єднаної) Леонід Кравчук вважає, що участь прем"єр-міністра Юлії Тимошенко у виборах Президента залежить від того, які саме зміни до закону про Кабінет Міністрів внесе Верховна Рада.

Про це він сказав в інтерв"ю газеті "Вечерние вести".

Кравчук вважає, що у разі закріплення в новій редакції закону широких повноважень прем"єра Тимошенко може відмовитися від участі у виборах, і в такий спосіб надати нинішньому Президентові Віктору Ющенку можливість бути обраним на другий строк.

"Але якщо почне Президент пресингувати уряд і в новому законі писати, що він знову повинен (всупереч Конституції) іти під когось, перед кимсь звітувати...Юлія Володимирівна (Тимошенко) може не витримати цього й піти на президентські вибори. І вона переможе", - говорить він.

... і не треба Кабміну няньки

Екс-президент вважає, що Тимошенко може підняти свій рейтинг за рахунок виконання Кабміном передвиборних обіцянок коаліції.

"Забігаючи наперед, скажу: якщо Тимошенко і її уряд продовжать почате, це буде перший в Україні уряд, який виконав свої обіцянки. І тоді, повірте мені, рейтинг Тимошенко стане недосяжним ні для кого. Ні для Ющенко, ні для Януковича", - вважає він.

Кравчук радить Ющенко наполягати на внесенні до Конституції змін, які вирішують протиріччя в повноваженнях вищих органів влади, а не таких, що підсилять повноваження Президента.

"Їхнім результатом (змін) повинне стати дотримання балансу в повноваженнях гілок влади. Глава держави повинен залишатися главою держави, не привласнювати собі чужі функції. А уряд не повинен бути хлопчиком для биття або Попелюшкою... і не треба Кабміну няньки", - говорить Кравчук.

Кравчук прогнозує основну конкуренцію на виборах Президента між лідером Партії регіонів Віктором Януковичем і прем"єр-міністром Юлією Тимошенко.

Президентські вибори повинні пройти у 2010 році, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Кравчук дав кілька порад Ющенку, як залишитися Президентом у 2010 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі