четвер, 03 листопада 2011 13:12

Краще, щоб Україна була в Євросоюзі - Фірташ

Краще, щоб Україна була в Євросоюзі - Фірташ

Бізнесменові Дмитру Фірташу було б краще, щоб Україна орієнтувалася на Європейський Союз. Про це він сказав в інтерв'ю газеті День.

"Зараз мені як бізнесмену краще, щоб Україна була в Євросоюзі. Тому що Росії я нічого не продаю, крім двоокису титану. Мій бізнес більше орієнтований на Захід. Відповідно, мені вигідніше рухатися в Євросоюз", - зазначив Фірташ.

Однак, за його словами, рішення приймає держава. "Якби мені потрібно було приймати це рішення, я б не поспішав. Взяв би розбив сторінку на дві частини і порахував - плюси в цій стороні, мінуси в цій. Треба розібратися, що Україні дає Євросоюз, що дає Росія. І я не впевнений, що Євросоюз - відповідь на всі наші запитання. Подивіться, що у них зараз з економікою відбувається", - підкреслив бізнесмен.

"Якщо українці будуть сильними і будуть знати, що робити, тоді з нами будуть розмовляти", - додав Фірташ.

Підконтрольна Фірташу Group DF працює на ринку енергетики, хімічної промисловості, енергетичної інфраструктури та нерухомості. У Group DF входять: Centragas, яка володіє 50% акцій РосУкрЕнерго; EMFESZ - угорська газоторгова компанія і постачальник енергетичних послуг; Австрійська Zangas - спеціалізується на будівництві газової інфрастуктури; OSTCHEM Holding, який об'єднує групу хімічних підприємств у Східній і Центральній Європі, які виробляють мінеральні добрива, органічні кислоти, діоксид титану і кальциновану соду.

Зараз ви читаєте новину «Краще, щоб Україна була в Євросоюзі - Фірташ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі