середа, 27 жовтня 2021 14:01

Крадені гроші із Приватбанку пройшли через "Квартал 95", але Зеленський не винний - Гонтарева

Крадені гроші із Приватбанку пройшли через "Квартал 95", але Зеленський не винний - Гонтарева
Треба робити податкову амністію, заявила колишня голова НБУ. Фото: Reuters

Команда "Кварталу 95" навряд чи розуміла, що бере участь у протизаконній діяльності, коли отримувала гроші від Приватбанку, який тоді перебував у власності олігарха Ігоря Коломойського.

Про це сказала колишня голова Національного банку Валерія Гонтарева в інтерв'ю "Радіо Свобода", коментуючи розслідування про офшори Володимира Зеленського і його команди.

"Щодо відмивання 40 мільйонів доларів через рахунки компанії - цікавий момент. Мені важко сказати, пройшли ці гроші як відмивання чи їх компанія отримала за якийсь продакшн і не знала, що це були брудні гроші.

Але документи, які показували, свідчать про те, що це факт і транзакції були, і крадені гроші Приватбанку таки пройшли через "Квартал 95".

Чи знала команда, що ці гроші були крадені? Сумніваюся, що знала й навмисно це робила. Але це мої припущення", - сказала ексголова НБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналісти розповіли про бізнес нардепа-власника "Епіцентру" в окупованому Криму - НАЗК перевіряє його декларацію

"На РНБО я говорила, що нам треба робити податкову амністію. Весь великий і середній бізнес країни давно не тільки закредитований з-за кордону, але й має корпоративну структуру, засновану на іноземних компаніях.

Як "Квартал 95" - працював весь бізнес у країні. І це треба було змінювати. Тому я б претензії ні Зеленському, ні його команді не висунула б", - заявила Гонтарева.

3 жовтня журналісти "Слідство. Інфо" опублікували фільм "Офшор 95". У ньому йдеться про схему переказування коштів від структур Коломойського до офшорних фірм Зеленського і його соратників.

"Кварталівці" зареєстрували понад 10 фірм на Британських Віргінських островах, Белізі й на Кіпрі.

В Офісі президента заявили, що у фільмі немає жодного компромату, а Зеленський сказав, що у фільмі "сюжет такий собі".

НАЗК перевірило декларацію президента Зеленського й перевіряє декларацію голови СБУ Івана Баканова щодо розслідування журналістів Pandora Papers.

26 жовтня НАЗК заявило, що не знайшло порушень у декларації президента.

Зараз ви читаєте новину «Крадені гроші із Приватбанку пройшли через "Квартал 95", але Зеленський не винний - Гонтарева». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі