понеділок, 26 жовтня 2020 19:22

Кожен п'ятий – представник "Слуги Народу": результати паралельного підрахунку голосів

 

20% місць в облрадах в цілому по Україні матимуть представники "Слуги Народу". Про це заявив голова партії Олександр Корнієнко на брифінгу в Києві, представляючи результати паралельного підрахунку голосів.

За його словами, після обробки результатів із 49% дільниць "Слуга Народу" має 20% місць в обласних радах, 17% — у районних, що є найвищими показниками серед усіх партій.

Також "Слуга Народу" в 17 областях отримає 146 місць (15%) голів ОТГ (дані з решти областей ще не обраховані).

Паралельний підрахунок голосів засвідчив перемогу представника "Слуги Народу" на виборах до Верховної ради у 208 окрузі (Чернігівська область). Анатолій Гунько набирав там понад 33% голосів, випередивши найближчого опонента на 1400 голосів.

Загалом під час виборів зафіксували понад 4 тисячі повідомлень про порушення, утім, зазначив Корнієнко, вони не мали суттєвого впливу на результати голосування. Волевиявлення відбулося за всіма демократичними стандартами. Водночас підкреслив, що там, де є суттєві порушення, партія юридично відстоюватиме голоси виборців.

"Наші партійні структури готуються до позовів. Десь уже пішли позови. Наша стратегія — всім порушенням даємо хід і намагаємося їм дати юридичне розгортання. Тому що будь-який подібний момент у виборчому процесі потрібно висвітлювати, спробувати вирішити на користь ображеної сторони. Тим самим ми робимо виборчий процес кращим, і на майбутнє зокрема", — сказав Корнієнко.

 
 
 
Зараз ви читаєте новину «Кожен п'ятий – представник "Слуги Народу": результати паралельного підрахунку голосів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі