понеділок, 21 лютого 2011 17:29

Костусєв запевняє, що він не русифікатор Одеси

Костусєв запевняє, що він не русифікатор Одеси

Мер Одеси Олексій Костусєв стверджує, що Одеса надалі залишатиметься російськомовним містом.

Так градоначальник відповів журналістам, які під час прес-конференції назвали його "русифікатором Одеси".

"Я не є "русифікатором" Одеси, тому що вона завжди була російськомовним містом і російськомовним містом вона залишиться", - заявив Костусєв.

На його думку, у такому разі, "русифікаторами" Одеси треба вважати Олександра Пушкіна і інших всесвітньо відомих письменників, які жили і творили в Одесі.

Крім того, мер заявив, що поважає українську мову і навіть свого часу відкрив перші в Одесі курси з його вивчення для абітурієнтів.

"Це нормальна європейська позиція, що полягає в тому, щоб поважати права людини, незалежно від мови, якою вона говорить", - підкреслив Костусєв.

Нагадаємо, мер Одеси Олексій Костусєв на першому засіданні нового виконавчого комітету Одеської міськради заборонив депутатам звертатися до нього українською мовою. Депутати одноголосно ухвалили рішення спілкуватися російською. До того ж мер зажадав, щоб документи міському голові подавали також тільки російською.

Зараз ви читаєте новину «Костусєв запевняє, що він не русифікатор Одеси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі