Ексклюзиви
вівторок, 07 жовтня 2008 08:38

Костенко знає ціну на газ для України

"За інформацією, якою я володію, "Газпром" планує оголосити Україні ціну в $383 за тисячу кубометрів", - заявив лідер Української Народної Партії, народний депутат України, представник парламентського Комітету з питань ПЕК Юрій Костенко в ефірі радіо "Київ".

За твердженням Костенко, "дешевого газу не буде, ціна на газ для України буде політичною". Про це повідомили в прес-службі УНП.

"Росія зараз аналізує події в Україні в контексті шансів політичних сил позачергових виборів, виходячи з цього, вона і оголошуватиме ціну", - сказав лідер УНП.

Коментуючи підсумки візиту Прем"єр-міністра України до Москви, Костенко сказав, що "результат буде тоді, коли Росія оголосить нову ціну на газ для України наступного року".

"Я не вірю, що буде трирічний період адаптації до нової європейської ціни", - додав Костенко.

Проте трагедії в світовій ціні на російський газ Костенко не бачить.

"Пострадянські країни також переживали енергетичні кризи. Зокрема, Естонія мала дворічну енергетичну блокаду з боку Росії. Проте, завдяки цим кризам, сьогодні економіка прибалтійських країн прирівнялася за енергоефективностю з економікою європейських країн.

В Україні енергоємність ВВП одна з найвищих у світі. Тому скільки б не було в Україні дешевого газу, рівень життя в Україні вищим не стане. Дешевий газ не стимулюватиме розвиток національних енергетичних ресурсів, - а у нас є колосальні запаси вугілля, урану, газу, нафти. Тільки поки що уряд тримає дуже низьку ціну для виробника, якийвидобуває цей газ", - відзначив Костенко.

"Важливо, щоб в традиційній гонитві за примарою "дешевого газу" уряд не ухилявся від переговорів про встановлення ринкової вартості за оренду Росією військових баз в Криму і інших важливих для України економічних позицій в україно-російських відносинах, які тривалий час замовчувалися", - підкреслив лідер УНП, повідомляє Ліга.

Зараз ви читаєте новину «Костенко знає ціну на газ для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути