четвер, 15 листопада 2018 17:00

Кошулинський має шанси на другий тур - соціолог

Кошулинський має шанси на другий тур - соціолог
"Свободівець" Руслан Кошулинський на президентських виборах може розраховувати на стартовий рейтинг 8% . Фото: glavcom.ua

Єдиний кандидат в президенти від націоналістичних сил Руслан Кошулинський може потрапити у другий тур.

До рейтингу Кошулинського додадуться рейтинги Тягнибока та Яроша, вважає директор Центру інформаційних проблем Національної академії наук України, експерт з соціальної психології Петро Жук.

"Після заяви Яроша про відмову від участі в президентських перегонах і підтримку кандидатури Руслана Кошулинського вимальовується цікава картина. Останнім часом президентський рейтинг Тягнибока коливався в межах 3-3,5%, а Яроша – 1-1,5%. Окрім того, близько 50% виборців ще не визначилися. Тому можна говорити, що Кошулинський, який за фактом ще не почав виборчу кампанію, може розраховувати на стартовий рейтинг близько 8% (сумарна підтримка Тягнибока та Яроша плюс виборці, які ще не визначилися).

Якщо націоналісти хочуть отримати результат і зробити хороший заділ на парламентські вибори, то повинні вже розгортати штаби, а не тягнути з узгодженням єдиного кандидата до кінця року. Тоді Кошулинський може мати реальні шанси потрапити до другого туру".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Руслан Кошулинський може стати єдиним кандидатом у президенти від націоналістів

2015-го Кошулинський зміг набрати 36,86% на виборах мера, коли соцопитування давали 2-3%. Має шанси повторити це і на виборах президента.

"Українці сприймають Кошулинського як ще одне нове обличчя серед претендентів на крісло глави держави. На ньому практично немає негативу: він не відрізнявся ні одіозними заявами, ні якимись скандалами. До того ж будь-яка критика завжди падає, перш за все, на офіційних лідерів політичних сил. Тому зараз він має навіть більший електоральний потенціал, ніж Тягнибок, Ярош або будь-який інший голова політичної партії.

При вдало проведеної кампанії може статися такий же несподіваний кумулятивний ефект, як на місцевих виборах 2015-го у Львові. Тоді кандидат у мери Кошулинський при стартовому рейтингу 2-3% у результаті набрав 36,86%. Тобто удванадцятеро більше. При цьому партійний результат "Свободи" у Львові становив всього 9,57%, що майже вчетверо менше, ніж у Кошулинського. Як бачимо, Кошулинський одного разу вже зумів вийти за рамки партійної ніші".

14 жовтня лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок запропонував висунути кандидатом у президенти Руслана Кошулинського. Руслан Кошулинський — заступник голови партії "Свобода".

Зараз ви читаєте новину «Кошулинський має шанси на другий тур - соціолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі