четвер, 13 січня 2011 13:08

Корнійчук та Луценко поскаржаться на Україну до Євросуду

Апеляційний суд Києва залишив без зміни рішення Печерського районного суду про взяття під варту екс-заступник міністра юстиції Євгена Корнійчука.

Відповідне рішення було оприлюднено 13 січня.

"Рішенням колегії постанову Печерського районного суду від 30 грудня 2010 року про застосування запобіжного заходу до Євгену Корнійчуку у вигляді утримання під вартою залишити без змін. Позов не задовольнити", - заявив головуючий суддя в четвер у Києві.

У свою чергу, адвокат екс-заступника міністра Ігор Фомін заявив, що Корнійчук та екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко оскаржать рішення вітчизняних судів у Європейському суді з прав людини.

"Протягом 2-3 днів постараємося підготувати скаргу ... з приводу незаконного арешту Луценка і Корнійчука", - заявив захисник.

Евгеній.Корнійчук був затриманий 22 грудня після допиту в Генеральній прокуратурі України.

Проти нього було порушено кримінальну справу за статтею перевищення службових повноважень.

Пізніше суд відмовив Генпрокуратурі в арешті Корнійчука на 2 місяці, але продовжив термін затримання до 10 днів.

Між тим, 30 грудня Печерський районний суд обрав Євгену Корнійчук запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці, після чого він був переведений в Київський слідчий ізолятор.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Корнійчук та Луценко поскаржаться на Україну до Євросуду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі