неділя, 12 вересня 2010 13:31

Конституційний суд став піарагентством влади - експерт

Конституційний суд став піарагентством влади - експерт

Звільнення трьох суддів Конституційного суду – це їхня реакція на наміри влади, які вона планує втілити в життя найближчим часом.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

"Якщо судді йдуть за власним бажанням, то тільки від усвідомлення того, що Конституційний суд виглядає вже піарагентство влади. Тобто суддів хочуть зробити адвокатами влади, а не Конституції. Люди інтуїтивно відчувають, що від них кожного разу будуть вимагати пояснити її дії і намагатися запхати їх в логіку закону. Ці люди розуміють, що це трохи більше, аніж їхнє уявлення про закон і параметри функціонування Конституції", - зауважив він.

"Це досвідчені судді. По-перше, вони не потерплять зміни тональності по відношенню до себе. По-друге, враховуючи свій досвід, вони вміють прогнозувати виклики, які влада прилаштує Конституційному суду", - зазначив Цибулько.

Політолог не виключає, що влада готує Конституційній суд до прийняття рішення щодо скасування політичної реформи 2004 року.

"Але самого рішення суду буде замало. Тому що протягом дії цієї реформи сам Конституційний суд наприймав кучу тлумачень. З переглядом реформи 2004 року потрібно переглядати всі закони, які були розтлумачені за цей час", - пояснив експерт.

Нагадаємо, Конституційний Суд України припинив повноваження суддів Івана Домбровського, Ярослави Мачужак і Анатолія Дідківського. Відповідне рішення було ухвалено 9 вересня у зв"язку з поданими суддями заявами про відставку.

Зараз ви читаєте новину «Конституційний суд став піарагентством влади - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі