понеділок, 23 квітня 2007 10:14

Конституційний Суд розпочав засідання без одного із суддів

Сьогодні Конституційний Суд України продовжує у формі невідкладного конституційного провадження розгляд справи за конституційним поданням 53 народних депутатів V cкликання щодо відповідності Конституції Указу Президента України "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України".

Пленарне засідання суду розпочалось о 9.30.

На початку засідання голова Конституційного Суду України Іван Домбровський повідомив, що в залі присутні 17 із 18 суддів (у даний час відсутній суддя Андрій Стрижак, який, за отриманою інформацією, прибуде пізніше через поважні причини).

Домбровський також зазначив, що трохи пізніше до судової зали прийде також представник Президента в КС Володимир Шаповал.

Водночас на засіданні суду через хворобу відсутній народний депутат V скликання від Партії регіонів, один із авторів подання Юрій Мірошниченко.

Голова КС нагадав присутнім, що 21 квітня під час свого засідання суд закінчив заслуховувати пояснення представника Верховної Ради України у Конституційному Суді Анатолія Селіванова, і наразі судді будуть задавати йому питання.

У даний час біля будівлі Конституційного Суду перебуває близько 5 тис. прихильників коаліції та опозиції. Порушень громадського порядку поки не зафіксовано, пише УНІАН.


Зараз ви читаєте новину «Конституційний Суд розпочав засідання без одного із суддів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі