пʼятниця, 20 лютого 2009 08:08

Коновалюк виграв у СБУ справу про державну таємницю

Коновалюк виграв у СБУ справу про державну таємницю
Печерський райсуд столиці у зв"язку з відсутністю складу злочину закрив справу, ініційовану СБУ, про адміністративні правопорушення (порушення законодавства про державну таємницю) відносно нардепа Валерія Коновалюка.

Як повідомили в прес-службі народного депутата, на судовому засіданні було ухвалено рішення про припинення виробництва у даній справі відповідно до статті 247 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Коментуючи дії СБУ, Коновалюк підкреслив: "Зухвала і цинічна дія працівників СБУ... демонструє, в якому стані знаходиться сьогодні дана спецслужба... Невдала провокація Служби безпеки України була пов"язана з результатами розслідування махінацій зі зброєю і корупцією нинішньої влади. Замість того, щоб займатися забезпеченням безпеки країни, боротися з корупцією і економічними злочинами, вони, навпаки, їх прикривають, але я з цим боротимуся і йтиму до кінця", - заявив він.

Нагадаємо, 25 січня 2009 року Служба безпеки України ініціювала справу про адміністративне правопорушення (порушення законодавства про державну таємницю) відносно депутата від Партії регіонів Валерія Коновалюка.

Відповідно до статті 257 Кодексу України про адміністративні правопорушення, протокол і інші матеріали розслідування СБУ направила до суду.

У листопаді минулого року СБУ порушила кримінальну справу за фактом розголошування інформації, яка є державною таємницею. Приводом для цього стало розміщення в мережі Інтернет копії листа ДК "Укрспецекспорт" з грифом обмеженого доступу, а також текст інтерв"ю народного депутата Коновалюка з коментарем.

Згідно з висновками експерта, інформація, яка містяться в текстах вказаного листа і інтерв"ю, представляє державну таємницю і має ступінь секретності "Таємно". Дослідча перевірка показала, що її розголошування завдало збитку національній безпеці України в зовнішньоекономічній і зовнішньополітичній сферах.

За матеріалами: Ліга.
Зараз ви читаєте новину «Коновалюк виграв у СБУ справу про державну таємницю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі