понеділок, 08 грудня 2008 10:42

Коновалюк: Свої погони підполковника я подарую рядовому Єханурову

Коновалюк: Свої погони підполковника я подарую рядовому Єханурову

А звання громадянина України для мене важливіше. Про це заявив народний депутат від Партії регіонів Валерій Коновалюк, якого міністр оборони України Юрій Єхануров своїм наказом позбавив офіцерського звання "підполковник запасу".

"Це настільки низький, мерзотний вчинок, провокація, яку влаштувала влада, тому що, по-перше, для цього немає жодних законних підстав. Є порядок про проходження військової служби офіцерами запасу. Я кожні п"ять років, як і десятки тисяч українських офіцерів, отримував чергові військові звання. По-друге, влада цим рішенням продемонструвала своє дійсне обличчя", - зазначив політик.

Коновалюк вважає таке рішення "мерзенною та огидною помстою" влади через рішення Тимчасової слідчої комісії ВР, яку він очолює.

"Ми внесли звіт комісії на розгляд до парламенту з тим, щоб у вівторок, 9 грудня, у присутності Ющенка виступити й поінформувати про всі ті порушення, зловживання та корупцію, які ми виявили у зв"язку з постачаннями озброєння до Грузії. А вони панічно бояться цього розслідування", - сказав він.

Коновалюк заявив, що на таке рішення міністра оборони він відреагував не лише спокійно, але і з іронією.

"Я бачу, що подібна демонстрація їхнього дійсного обличчя якоюсь мірою підштовхне і наше суспільство до того, щоб люди усвідомили, яка загроза іде від тих, хто за всяку ціну намагається зберегти владу. А для мене найголовніше звання - громадянин України. І, повірте, я до кінця як політик буду послідовний, принциповий і зроблю все, щоб ці люди, які винні в нанесенні колосального збитку державі, держбюджету, понесли відповідальність", - сказав Коновалюк.

Політик пообіцяв свої погони підполковника подарувати "рядовому Єханурову" і "тому "Верховному головнокомандуючому, який своїми вказівкам фактично завдав колосальних втрат обороноздатності української армії".

"Їхній страх, який вони відчувають, і ті провокації, які вони постійно влаштовують, - це говорить про те, що дії нашої слідчій комісії ВР фактично поставили жирний хрест на навіть гіпотетичній можливості переобратися Ющенкові на другий президентський термін", - заявив Валерій Коновалюк.

Нагадаємо, міністр оборони України Юрій Єхануров своїм наказом позбавив народного депутата Валерія Коновалюка (фракція Партії регіонів) офіцерського звання "підполковник запасу".

Зокрема, мова йде про скасування попередніх наказів про привласнення офіцерові запасу Коновалюку військових звань - "капітан запасу", "майор запасу", "підполковник запасу достроково".

Коновалюк залишається офіцером запасу, але у званні "старший лейтенант", яке було йому привласнено в Російській Федерації на початку 90-х років.

Як повідомлялося раніше, голова Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з перевірки фактів постачання Грузії української військової техніки з порушенням норм українського законодавства й міжнародного права Коновалюк заявляв, що комісія виявила факти незаконних постачань до Грузії української зброї.

У свою чергу, перший віце-прем"єр-міністр України Олександр Турчинов, Рада національної безпеки та оборони України, міністр оборони Єхануров неодноразово спростовували заяви Коновалюка про незаконні постачання Україною зброї до Грузії.

Всеукраїнська організація "Союз офіцерів України" заявила, що Коновалюк порушує норми офіцерської етики, безпідставно звинувачуючи керівництво держави в незаконній торгівлі зброєю, і закликала Президента України Віктора Ющенка та міністра оборони Єханурова дати відповідну правову оцінку діям народного депутата підполковника запасу Коновалюка, пише ІнтерМедіа консалтинг.

Зараз ви читаєте новину «Коновалюк: Свої погони підполковника я подарую рядовому Єханурову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі