середа, 12 листопада 2008 18:52

Коновалюк каже, що Ющенко заборонив показувати фільму про війну в Грузії

Партія регіонів має намір ініціювати звіт у парламенті в. о. голови СБУ з приводу перешкод демонстрації російського фільму про конфлікт з Грузією.

Про це заявив голова комісії парламенту з питань постачання зброї в Грузію, депутат Партії регіонів Валерій Коновалюк.

"Я думаю, що ми завтра на пленарному засіданні будемо вимагати негайного звіту в. о. голови СБУ, який практично поза законом створив ситуацію, коли СБУ обслуговує окремих осіб із секретаріату президента", - заявив депутат.

За його словами, фільм "Війна 08.08.08. мистецтво зради" буде продемонстровано у стінах парламенту 14 листопада. "Сподіваємося, що там нам ніхто не зможе перешкодити цьому", - сказав він.

Крім того, Коновалюк звинуватив президента Віктора Ющенка в зриві показу фільму, запланованого в готелі "Hyatt", про що повідомляє прес-служба депутата.

Депутат стверджує, що "як тільки оточенню Ющенка стало відомо, що в готелі "Hyatt" готується показ документального фільму, відразу надійшов сигнал про недопущення проведення даного заходу".

За словами Коновалюка, "така ж ситуація була і з Українським домом, і з Палацом Україна".

"Секретаріат президента намагається приховати правду про роль України в серпневому грузино-південно-осетинському конфлікті", - заявляє депутат.

"Оточення президента намагається перешкодити оприлюдненню тієї інформації, яку ми отримали в Південній Осетії", - додав він.

Як відомо, у середу СБУ заявила, що в основу фільму, анонсованого до показу Коновалюком, "покладені неправдиві твердження від російського інтернет-видання Росія.ру".

За інформацією СБУ, "неправдиві твердження про нібито участь громадян України в російсько-грузинському конфлікті сфабриковані правоохоронними органами і спецслужбами РФ, і вже давно спростовані міжнародними експертами і міжнародними організаціями", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «Коновалюк каже, що Ющенко заборонив показувати фільму про війну в Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі