середа, 02 квітня 2008 08:10

Конгрес США затвердив резолюцію про приєднання України до ПДЧ

Палата представників Конгресу США на засіданні у вівторок одноголосно затвердила резолюцію про підтримку швидкого приєднання Грузії та України до Плану дій щодо членства в НАТО (NATO Membership Action Plan), передає РІА "Новости".

Офіційна назва резолюції - "Про висловлення рішучої підтримки Палатою представників США приєднанню Грузії та України до Плану дій щодо членства в НАТО".

"Палата представників вважає, що США повинні проявити лідерство в наданні підтримки тому, щоб Грузія і Україна приєдналися до Плану дій щодо членства (у НАТО) якнайшвидше", - говориться в тексті резолюції.

У документі наголошується також, що, на думку Палати представників, "міцніші і глибші взаємини між урядом Грузії, урядом України і НАТО будуть взаємовигідними для цих країн і держав-членів НАТО".

У резолюції вказується, що "уряд Грузії і уряд України висловили своє бажання вступити в Євроатлантичне співтовариство, і що Грузія та Україна тісно працюють з НАТО і його членами над тим, щоб відповідати критеріям майбутнього членства в НАТО".

Затверджена палатою резолюція носить декларативний характер, оскільки сформульована у формі "думки Палати представників Конгресу США", юридично не має обов`язкової сили для Білого дому і не вимагає підпису президента США.

Аналогічна резолюція раніше вже була прийнята Сенатом США, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Конгрес США затвердив резолюцію про приєднання України до ПДЧ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі