пʼятниця, 11 травня 2007 08:56

Конгрес США виділив гроші на війну в Іраку

Палата представників конгресу США схвалила законопроект про фінансування військових операцій в Іраку, на який президент США Джордж Буш обіцяв накласти вето.

За законопроект проголосувало 221 конгресмен, проти - 205. Він припускає виділення адміністрацією Буша $42,8 млрд. на військові операції в Іраку і Афганістані.

В кінці липня, згідно проекту закону, конгрес повинен розглянути питання про $52,8 млрд. - після того, як Білий дім відзвітує про розвиток ситуації в Іраку. Залежно від цього звіту конгресмени повинні вирішити, чи направляти ці засоби на продовження військових операцій, чи на виведення основної частини американських сил з Іраку.

Тепер законопроект має бути розглянутий сенатом, в якому лідер демократичної більшості Гарі Рейд намагається прийти до компромісу з Білим домом і республіканцями з приводу фінансування військових операцій.

Минулого тижня Буш відхилив попередній варіант законопроекту, що був схвалений обома палатами конгресу і встановлював крайні терміни виведення американських військ з Іраку.

Також у четвер палата представників відкинула інший законопроект, в якому містилася вимога про виведення всіх американських військ з Іраку до початку наступного року, пише Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Конгрес США виділив гроші на війну в Іраку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі