пʼятниця, 22 травня 2020 23:02

Конфлікт між Україною і Болгарією завершився

Конфлікт між Україною і Болгарією завершився
Конфлікт з Болгарією вичерпаний. Фото: Reuters

Конфлікт між Україною і Болгарією стосовно розбіжностей щодо забезпечення прав болгарської громади на українській території вичерпаний.

Відомо, що суперечка виникла через поділ Болградського району Одеської області. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

22 травня, дану ситуацію під час зустрічі обговорили заступник глави МЗС України Василь Бондар і посол Болгарії Костадин Коджабашев, повідомили у МЗС.

"Дипломати завжди знаходять спільну мову. Між Україною і Болгарією немає розбіжностей щодо забезпечення прав болгарської громади в Україні. Ми домовилися вирішувати всі актуальні питання в конструктивному дусі", - повідомив Бондар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У СБУ розповіли, хто розхитує ситуацію на Одещині

Як запевнили болгарського посла у МЗС, адміністративно-територіальна реформа на рівень забезпечення прав болгарської громади в Одеській області не впливає.

Водночас, Костадин Коджабашев наголосив на важливості збереження національної, культурної та мовної ідентичності болгарської громади в Україні.

Заступник глави МЗС України подякував Коджабашеву за готовність передати Україні медичні засоби.

Парламент Болгарії виступив з різким протестом проти планів влади України з проведення адміністративної реформи Болградського району Одеської області. Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на пресслужбу парламенту Болгарії, за відповідну заяву проголосували 109 болгарських депутатів, 19 утрималися, жоден не голосував проти.

Зараз ви читаєте новину «Конфлікт між Україною і Болгарією завершився». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі