Ексклюзиви
субота, 03 листопада 2007 12:23

Кондолізза Райс дасть свідчення в суді у справі про шпигунство

Держсекретар США Кондолізза Райс викликана до суду як свідок у справі двох співробітників лобістської організації, обвинувачених в шпигунстві на користь Ізраїлю.

На виклику до суду глави держдепу, а також ще 13 високопоставлених чиновників наполягали адвокати обвинувачених. Звинувачення оскаржило виклик офіційних осіб до суду, проте в п"ятницю 2 листопада суд виніс ухвалу на користь захисту.

Нагадаємо, що обвинувачені Стівен Роузен і Кейт Вайсман були співробітниками американо-ізраїльського комітету із зв"язків з громадськістю (AIPAC). За версією слідства, вони регулярно отримували від колишнього співробітника Пентагону Лоуренса Франкліна секретну інформацію, що стосується Ірану, Саудівської Аравії і Аль-Каїди, і передавали її властям і пресі Ізраїлю. Франклін вже визнаний винним в шпигунстві і засуджений до 12 років тюрми.

Роузен і Вайсман стверджують, що не розголошували секретну інформацію, а використовувалися американською адміністрацією як дипломатичний канал. За їх словами, інформацію, яку вони отримували від Франкліна, їм також передавала Кондолізза Райс, що ще займала пост радника президента США з питань національної безпеки, і інші чиновники.

Суддя, що ухвалив викликати до суду високопоставлених чиновників, залишив за адміністрацією Білого дому право оскаржити свій виклик. Якщо чиновники відмовляться надавати свідчення свідків, справа може розвалитися.

Заздалегідь судові слухання у справі Роузена і Вайсмана намічені на січень 2008 року.

За матеріалами Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Кондолізза Райс дасть свідчення в суді у справі про шпигунство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути