субота, 30 березня 2013 10:45

Комуністична КНДР оголосила війну Південній Кореї: в Росії заперечують

Комуністична КНДР оголосила війну Південній Кореї: в Росії заперечують
Як би не називався стан стосунків між Кореями, ситуація критична ФОТО: globalist.org.ua

Відносини КНДР і Південної Кореї вступають у "стан війни", повідомляє в суботу Центральне телеграфне агентство Кореї (КНДР).

"З цього часу відносини між Північчю і Півднем вступають у стан війни, і всі виникаючі між Північчю і Півднем питання будуть вирішуватися відповідним чином", - йдеться в повідомленні.

У ньому також наголошується, що "ситуація на Корейському півострові, що перебувала в стані ні миру, ні війни, прийшла до кінця".

У той же час заява про ескалацію конфлікту між Північною та Південної Кореї до стану війни виявилося помилкою перекладу, пишуть російські ЗМІ.

Всупереч з'явилися в ніч на 30 березня в іноземних ЗМІ повідомлення, в оригінальному тексті заяви йдеться про те, що Північна Корея буде діяти "за законами воєнного часу" у ??разі провокацій проти неї, які можуть перерости в "повномасштабну" і навіть "ядерну" війну .

"З цього моменту відносини Півночі і Півдня вступають у стан військового часу", - йдеться в заяві влади КНДР, переданому агентством ЦТАК.

У свою чергу південнокорейські ЗМІ вказують, що Північ, очолюваний Кім Чен Ином, не почне атаку негайно, "військові чекають остаточного рішення Кіма".

Пхеньян, як зазначають південнокорейські журналісти, буде приймати нещадні заходи у відповідь у разі будь-яких провокаційних дій з боку США або Південної Кореї. Заява про вступ у стан війни, яке КНДР називає "важливим рішенням" Кім Чен Ина, є ультиматумом "ворожим силам", зазначають південнокорейські ЗМІ.

У Сеулі також звертають увагу, що Пхеньян посилив військову риторику в останні тижні, погрожуючи війною проти Півдня після початку спільних військових навчань Південної Кореї і США, а також нової резолюції Радбезу ООН, що засудила проведене країною третє ядерне випробування.

У минулу п'ятницю лідер КНДР Кім Чен Ин наказав привести в повну бойову готовність ракетні частини КНДР, а також підготувати план технічної підготовки ракетних розрахунків. Крім того, він підписав план по нанесенню стратегічними ракетними військами ударів по американських базах на материковій частині США, на Гаваях, Гуамі і в Південній Кореї.

Зараз ви читаєте новину «Комуністична КНДР оголосила війну Південній Кореї: в Росії заперечують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

123

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі