вівторок, 26 серпня 2008 15:23

Комуністи звинуватили Пукшина у брехні

Депутат Верховної Ради Криму, голова контрольно-ревізійної комісії Кримської республіканської організації Комуністичної партії України Вячеслав Захаров стверджує, що заступник глави секретаріату президента України Ігор Пукшин поширює неправдиву інформацію про кримських комуністів.

Про це говориться у заяві Захарова, поширеній прес-службою Кримського республіканського комітету КПУ у вівторок.

Захаров в своїй заяві називає "наклепницьким" твердження Пукшина, поширене прес-службою президента України, про те, що "група кримських комуністів на чолі з народним депутатом України Леонідом Грачом 21 серпня зірвала прямий ефір ДТРК "Крим", застосувавши силу проти журналістів".

За словами депутата, кримські комуністи, які прибули для участі в програмі, "не робили спроб до її зриву, а, навпроти, вимагали проведення передачі в прямому ефірі, як було обіцяно раніше". "Але саме дана вимога комуністів про проведення передачі в прямому ефірі, а не в записі, не влаштувала організаторів, і вони самостійно ухвалили рішення скасувати проведення передачі", - заявив Захаров.

Крім того, відзначає він, "помилковим є і твердження прес-служби президента України, яке стосується Леоніда Грача".

"Грач на ДТРК "Крим" 21 серпня був відсутній", - підкреслив депутат Верховної Ради Криму.

Він також заявив, що проведення подібних інформаційних передач про НАТО в Криму, де, за його словами, більшість проживаючих громадян виступають категорично проти вступу України до Альянсу, "можна характеризувати тільки як насильство над волевиявленням кримчан".

"Дивно виглядає організація пропаганди натівського курсу президента на державній телерадіокомпанії, роботу якої, до речі, оплачують з кишень платників податків, в більшості своїй промовців проти НАТО", - додав Захаров.

Раніше заступник глави секретаріату президента України Пукшин, коментуючи дії групи кримських комуністів на чолі з народним депутатом Леонідом Грачом, які 21 серпня зірвали прямий ефір ДТРК "Крим", застосувавши силу проти журналістів, заявив, що правоохоронні органи повинні дати жорстку і адекватну відповідь на захоплення представниками Комуністичної партії України ДТРК "Крим".

На думку Пукшина, діяльність Компартії останнім часом все частіше набуває характеру "організованого кримінального угрупування".

"Насильство проти журналістів в Криму - це не просто злісне хуліганство і порушення конституційних прав громадян на отримання інформації. Це цілеспрямована і послідовна антидержавницька діяльність", - заявив замглави секретаріату, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Комуністи звинуватили Пукшина у брехні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі