понеділок, 27 жовтня 2008 13:56

Комуністи зрадили Тимошенко

Комуністи зрадили Тимошенко
Фракція Комуністичної партії у Верховній Раді не має наміру підтримувати внесений Кабінетом Міністрів у парламент пакет антикризових законопроектів.

Про це журналістам повідомив голова фракції КПУ Петро Симоненко після зустрічі лідерів парламентських фракцій з головою Ради Арсенієм Яценюком і міністром фінансів Віктором Пинзеником.

"Однозначно, ми не будемо голосувати ні за урядовий, ні за альтернативні законопроекти", - сказав він.

На думку Симоненка, як запропонований Кабміном, так і внесені іншими представниками нинішньої влади законопроекти спрямовані на відстоювання інтересів Міжнародного валютного фонду.

Лідер КПУ підкреслив, що його фракція не має наміру підтримувати лобіювання інтересів цього міжнародного інституту в Україні.

Симоненко задався питанням, навіщо Україні брати 16,5 млрд. доларів кредиту у МВФ, якщо золотовалютний резерв Національного банку становить 33 млрд. доларів.

Він вважає, що підтримка таких пропозицій МВФ нинішньою владою означає зрадництво національних інтересів.

Політик також критично оцінив пропозицію щодо націоналізації ряду комерційних банків, тому що після цього, на його думку, зобов"язання перед вкладниками цих комерційних банків буде перекладено на державу.

Зважаючи на те, що серед політичних сил дотепер немає єдиного плану щодо мінімізації наслідків світової фінансової кризи для України, Симоненко скептично оцінив імовірність прийняття Радою антикризових заходів на пленарному тижні 28-31 жовтня.

КПУ має намір внести на розгляд парламенту свій проект постанови про вихід з економічної кризи.

Рада має намір об"єднати 6 внесених у парламент законопроектів щодо мінімізації впливу світової фінансової кризи на українську економіку в 1, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Комуністи зрадили Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі