вівторок, 21 лютого 2012 08:59

Комуністи запропонували зіпсувати олігархам вугільний апетит

Комуністи запропонували зіпсувати олігархам вугільний апетит

Вітчизняна вугільна промисловість повинна залишитися у державній власності і наповнювати бюджет, а не банківські рахунки олігархів.

Як повідомила прес-служба Компартії, про це заявив народний депутат від КПУ Євген Волинець.

На переконання комуніста, влада має намір в найкоротші терміни за безцінь здати вугільну промисловість олігархам.

"Віддати на поталу капіталу уряд планує 87 шахт, які дають понад 50% від загального видобутку вугілля. Раніше Мінвуглепром заявляв про 120 шахт, але, мабуть, частина підприємств не припала до смаку вугільним магнатам і їх завернули", - зазначив парламентарій.

У той же час, Волинець переконаний, що врятувати вугледобувну промисловість державі цілком під силу.

"Владі необхідна раціональна програма розвитку. Але, наскільки я розумію, такої програми немає і не буде. Тому Компартія наполягає, щоб уряд взяв у реалізацію антикризову програму КПУ, в якій детально прописані механізми щодо виведення України з кризового стану", - резюмував нардеп.

Як відомо, 3 листопада у Верховній Раді був зареєстрований законопроект "Про особливості приватизації вугледобувних підприємств" № 9412, який 15 листопада повернули на доопрацювання. 28 грудня в парламент було подано вже доопрацьований законопроект, і вже 9 лютого він був вручений для розгляду народними депутатами.

Зараз ви читаєте новину «Комуністи запропонували зіпсувати олігархам вугільний апетит». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі