понеділок, 12 травня 2008 12:15

Комуністи підтримають обрання Президента Радою

Голова фракції Комуністичної партії у Верховній Раді Петро Симоненко допускає, що його фракція підтримає проект змін Конституції, що передбачає обрання Президента парламентом.

Про це він сказав журналістам.

"Я буду підтримувати ідеї, які сьогодні будуть спрямовані на те, щоб ввести парламентську республіку, або, як проміжний варіант, обрання Президента в парламенті", - сказав він.

Лідер КПУ нагадав, що його політсила розробила проект змін до Конституції, що передбачає встановлення парламентської форми правління.

З його слів, відповідний проект ще не внесено в Раду тільки тому, що комуністам досі не вдалося зібрати 150 підписів парламентаріїв для реєстрації такого законопроекту.

При цьому він підкреслив, що ця розробка Компартії була подана в Національну конституційну раду для розробки нової редакції Основного Закону.

Симоненко не відповів на запитання, проекти зміни Конституції яких фракцій Компартія може підтримати в Раді, пославшись на те, що поки не бачив жодного з них.

Навесні 2007 року Компартія розробила свій проект змін Конституції, що передбачає ліквідацію інституту Президента.

Партія регіонів у Верховній Раді має намір запропонувати парламенту свій проект змін до Конституції.

Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко, що є лідером блоку свого імені, сподівається на внесення законопроекту щодо змін до Конституції від БЮТ на розгляд Ради 12-16 травня.

Концепція нової редакції Конституції, розроблена Національною конституційною радою на чолі з Президентом Віктором Ющенком, передбачає впровадження інституту народної законодавчої ініціативи, закріплення в тексті Конституції прав меншості Ради щодо здійснення парламентського контролю за діяльністю Кабінету Міністрів.

Крім цього, розробники концепції ініціюють надання партії, що одержала найбільшу кількість голосів на виборах Ради, права формувати персональний склад Кабміну й вносити його разом із програмою діяльності уряду на затвердження парламенту й надання Президентові права вносити в Раду подання про призначення всіх суддів Конституційного Суду, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Комуністи підтримають обрання Президента Радою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі