вівторок, 04 грудня 2007 12:33

Комуністи підтримають Яценюка, якщо Мартинюк стане його першим заступником

Комуністи можуть підтримати кандидатуру Арсенія Яценюка на посаду голови Верховної Ради, якщо в пакеті з цим рішенням буде запропонована кандидатура їх представника Адама Мартинюка на посаду першого віце-спікера.

Про можливості такого компромісу повідомив в інтерв"ю журналістам депутат від КПУ Олександр Голуб.

"Ми не виключаємо можливості позитивного голосування в цих умовах", - сказав парламентарій.

При цьому, за словами депутата, таке рішення може підтримати уся фракція КПУ. "Яке б рішення не було ухвалено, фракція буде голосувати консолідовано з усіх питань", - відзначив він.

Голуб при цьому підкреслив, що депутатська недосвідченість Яценюка не є перешкодою для його обрання на посаду глави парламенту.

"Ви знаєте, не боги горщики обпалюють. Власне кажучи, Литвин, коли прийшов у парламент, теж не був депутатом, і нічого, став...", - нагадав він.

Як відомо, Блок Юлії Тимошенко пропонує обирати всю президію Верховної Ради в "пакеті".

З відповідною пропозицією виступила у вівторок лідер БЮТ Юлія Тимошенко.

Депутат, зокрема, заявила, що демократична коаліція готова запропонувати посаду одного з заступників голови ВР опозиції, але при цьому провести голосування по обранню спікера і віце-спікерів "у пакеті" у таємному режимі бюлетенями, повідомляє Ліга.

Зараз ви читаєте новину «Комуністи підтримають Яценюка, якщо Мартинюк стане його першим заступником». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі