понеділок, 07 травня 2007 08:30

Комуністи об"єднаються з "Регіонами" у новій Раді

Лідер КПУ Петро Симоненко не вважає, що в коаліції відбувся розкол після домовленостей президента й прем"єра про проведення дострокових виборів. Він також не виключив створення коаліції з Партією регіонів у новій Верховній Раді.

"Говорити про розкол коаліції передчасно. Була деяка непогодженість. Ми із самого початку заявляли, що залишаємо за собою право виходу з коаліції, але я б поки не став говорити про її розкол", - заявив лідер комуністів в інтерв"ю РІА Новости.

Говорячи про можливий політичний союз у майбутньому складі парламенту, Симоненко відзначив: "Не тільки ми заявляємо, але й всі політологи, президент й опозиція, що розклад політичних сил у новому парламенті не зміниться. Тому можлива й коаліція в тому складі, у якому вона існує зараз".

Симоненко також заявив, що позиція КПУ не змінилася. "Ми вважаємо, що президент порушив Конституцію й для виходу із кризи необхідне рішення Конституційного суду", - відзначив він.

"Що стосується політичних домовленостей, те це - нормальний процес. Питання в тому, що під цим мається на увазі. Поки немає результатів роботи робочої групи, немає конкретних пропозицій президента. Коли будуть перші результати, тоді можна буде говорити, у якому напрямку працювати далі", - сказав Симоненко.

Разом з тим, Компартія в суботу спростувала заяву заступника керівника фракції Партії регіонів Михайла Чечетова про те, що всі партії, крім "помаранчевих", хочуть іти на вибори в блоці з Партією регіонів.

Чечетов також не виключав можливості блокування Партії регіонів на виборах із КПУ й СПУ.

"Компартія заявляє, що ні про які переговори про створення виборчого блоку з Партією регіонів мови бути не може, а слова, приписувані панові Чечетову й розтиражовані ЗМІ - це всього лише фантазії", - заявляє прес-служба КПУ.

Зараз ви читаєте новину «Комуністи об"єднаються з "Регіонами" у новій Раді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі