вівторок, 09 листопада 2010 12:11

Комуніст про вибори у Луганську:"головорізи кричали - давайте тут все знесемо"

Комуніст про вибори у Луганську:"головорізи кричали - давайте тут все знесемо"

Комуніст Спиридон Кілінкаров вважає, що Партія регіонів має зробити серйозні організаційні висновки із ситуації по виборах мера Луганську.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Мені телефонував міській голова Кравченко. Я не став з ним розмовляти. Говорили з моїми довіреними особами про те, що треба обговорити ситуацію. Я відмовив. Тому вони пішли на такі жорсткі дії. Моя незгода на перемовини призвела до тієї ситуації, яку ми маємо сьогодні. Це їх проблема. Хай тепер їдуть до Києва і пояснюють, як насправді вони провели виборчу кампанію, як підставили президента і Олександра Єфремова", - зазначив комуніст.

"Він (Єфремов - ред.) до цієї ситуації має прямий стосунок. Я пропонував йому на початку виборчої кампанії від коаліції висунути спільного кандидата. У нас є багато безпартійних людей - хороших господарників. Пояснював, що Кравченко не годиться на посаду міського голови. Єфремов відмовився. Тоді я сказав, що в такому разі мером буду я", - зауважив депутат.

Він назвав рішення Луганського окружного адмінсуду, яким зобов'язали міський тервиборчком внести зміни до підсумкового протоколу по результатах голосування за мера міста, соломоновим.

"Судді не взяли на себе відповідальність по суті визначати результати виборів. Це зможе зробити тільки територіальна комісія. Після експертизи бюлетенів вона повинна визначити, чи можна їх вважати дійсними. Я не знаю, чому виникають сумніви. Це такі ж бюлетені, як і всі інші. Я у прокуратури спитав, хто заявив про необхідність проведення експертизи саме по них. Відповідь не отримав. Експертизи можуть зайняти багато часу", - наголосив Кілінкаров.

"Зараз всі посадовці із міліції, прокуратури, міської ради ходять з тремтячими руками. Їх втягнули в цю ситуацію тільки заради того, щоб побороти одну людину. Чистими вони з неї ніяк не вийдуть. Я не наївний, знаю, що таке українські суди. Але цей похід в мери Луганська буде дуже корисним для цієї області. Особливо для тих, хто сфальшував вибори. Я обіцяв людям, що буду боротися за кожен голос. Це і роблю. Партія регіонів може написати все, що завгодно. Але я знаю настрій луганчан. Вони вважають, що вибори виграв Кілінкаров", - додав комуніст.

Політик не жалкує, що пішов на вибори мера Луганську.

"Мені це принесло велике задоволення. Я бачив у приміщенні комісії повний зал бритоголових головорізів, які кричали: "Давайте тут все знесемо, винесемо бюлетені. А насправді нічого не могли зробити, тому що на дверях стояв один народний депутат. Це дорогого коштує", - пояснив він.

Нагадаємо, Луганський окружний адмінсуд зобов'язав Луганський міський тервиборчком внести зміни до підсумкового протоколу про результатах голосування за мера міста.

Виконання цього рішення тервиборчкомом може призвести до оголошення міським головою Луганська кандидата від Компартії Спиридона Кілінкарова.

Водночас, у самій комісії кажуть, що наврядчи протокол буде відкореговано.

Зараз ви читаєте новину «Комуніст про вибори у Луганську:"головорізи кричали - давайте тут все знесемо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі