вівторок, 08 січня 2013 12:26

Комуніст не хоче, щоб чиновники їздили на вітчизняних автомобілях, бо вони "небезпечні"

Комуніст не хоче, щоб чиновники їздили на вітчизняних автомобілях, бо вони "небезпечні"
Олександр Голуб. Фото: profinform.org

Проект закону "Про державну службу" (щодо використання службового транспорту), підготований нардепом від "Батьківщини" Олександром Бригинцем, є популістським, адже прописані у ньому пункти не можливо втілити у життя. Про це в коментарі сказав нардеп-комуніст Олександр Голуб.

Проект передбачає використання посадовими особами транспорту вітчизняного виробника.

"Досвід інших країн, які розташовані поряд із нами, доводить, що в принципі, це практично зробити не можливо. Проект цей популістський. Зрозуміло, для чого його готували. Україна не досягла ще щодо створення автомобілів певного рівня, який би відповідав, скажімо, потребам, які є. Мова не йде про розкішні автомобілі, звичайно. Але, те, що вони повинні бути безпечні, зручні, економні, це — зрозуміло. На жаль, таким критеріям українські автомобілі не відповідають", - сказав Голуб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "А які важливі питання зараз можуть бути?" - Зубанов вважає логічним, що ВР працюватиме два дні

На уточнювальне запитання яким саме критеріям не відповідають українські автомобілі, комуніст відповів: "Вони не відповідають жодному із цих критеріїв".

"Російська федерація так само намагалися запровадити у себе, врешті-решт ця ідея померла і не реалізувалася. Інші країни так само намагалися зробити це, але не змогли виконати. Якби у нас було розвинуте автомобілевиробництво, тоді про це ще можна було б говорити. Але це лише гарне побажання, яке має популістську основу", - вважає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олігархічна Компартія залишилась тільки за назвою комуністична — Яценюк

Натомість комуніст упевнений, що держава повинна взяти під контроль закупівлю авто для чиновників. "Держава повинна взяти під контроль які саме автомобілі купуються, яка комплектація, наскільки необхідні ті, чи інші автомобілі. Звичайно, є чиновники відповідного рівня, які зустрічають різні делегація. Вони повинні мати автомобілі представницького класу. Автомобілі для решти чиновників мають бути більш скромними, але все ж таки надійними", - каже Голуб.

Комуніст побачив і позитивні моменти у законопроекті опозиціонера. "Визначити граничні суми вартості автомобілів для різних категорій чиновників - це якраз позитивний момент. Я думаю, що можна було б на це звернути увагу", - говорить нардеп.

Він також додав, що Комуністична партія наразі не готує законопроектів, які стосувалися б вартості автомобілів для чиновників.

Зараз ви читаєте новину «Комуніст не хоче, щоб чиновники їздили на вітчизняних автомобілях, бо вони "небезпечні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

99

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі