середа, 23 січня 2008 11:18

Компанії Ахметова залишаться без пільг

 Мінтранс відміняє всі тарифні преференції на залізниці для приватних перевізників, від чого найбільше постраждають компанії Ріната Ахметова.

Про це в середу пише газета "Дело".

Мінтранс до 1 березня відмінить пільги на перевезення вантажів залізницею.

Як повідомив глава відомства Йосип Вінський, у першу чергу це стосується пільг, які надавала "Укрзалізниця" окремим компаніям. "Залишаться знижки тільки по певних видах вантажів і по напрямах", — повідомив міністр.

За словами  Вінського, "Укрзалізниця" практично безкоштовно возила вантажі підприємств, які отримують "колосальні прибутки".

"Ви читаєте в журналах про наших багатих людей. Виявилось, "Укрзалізниця" робила знижки для них", — обурився міністр.

Такі пільги іноді досягали 50-80%. Серед найбільших перевізників, що працювали з привілеями, джерела в "Укрзалізнице" називають підприємства "Інтертранс", "Виданта", "Гефест-К", "УкрТОК", і "Лемтранс". Деякі з цих компаній входять в сферу інтересів мільярдера Ріната Ахметова.

"Деякі думають, що можуть дозволити собі не платити. Ми це змінимо", — наголосив глава Мінтрансзв"язку. За словами міністра, запропоновані зміни в тарифну політику підтримали також і в українському Міністерстві економіки.

У самій компанії "Інтертранс" нові ініціативи Мінтрансу відмовилися коментувати. Проте завірили, що ніяких пільг на експорт і імпорт вантажів, а також на внутрішні перевезення у них немає.

У свою чергу народний депутат Антон Пригодський, який також має транспортний бізнес, відзначив, що у разі реалізації рішення Мінтрансу собівартість продукції, що перевозиться, зросте, і це відіб"ється на розмірі прибутку того чи іншого підприємства, пише "Дело".

Зараз ви читаєте новину «Компанії Ахметова залишаться без пільг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі