пʼятниця, 21 вересня 2007 14:16

Комітет виборців засудив Ющенка через агітацію за "НУ-НС"

Комітет виборців України вважає агітацію президента Віктора Ющенка за блок "Наша Україна - Народна самооборона" невідповідною демократичним стандартам виборів.

Про це на прес-конференції сказав голова правління КВУ Ігор Попов.

"Це не відповідає ніяким демократичним нормам і стандартам і тому ми рекомендуємо Президентові утриматися від прямої участі в рекламі й прямих закликів, тим більше, якщо це буде відбуватися в робочий час і за державні кошти", - сказав Попов.

У той же час, він зазначив, що законом не забороняється така агітація.

"Цим він (Ющенко) втручається у виборчий процес, хоча прямо в законі не заборонено, що саме Президент не може агітувати за певну політичну силу", - сказав Попов.

На його думку, якби така агітація була антиконституційною або просто незаконною, хтось з політиків уже подав би позов до суду або звернувся зі скаргою в Центральну виборчу комісію.

"Ні в ЦВК, ні в один із судів таких скарг не надійшло", - зазначив він.

15 вересня, виступаючи у Львові на Народному Віче Ющенко закликав українців голосувати за НУ-НС на виборах Верховної Ради.

Виборча кампанія стартувала 2 серпня, голосування призначено на 30 вересня, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Комітет виборців засудив Ющенка через агітацію за "НУ-НС"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі