четвер, 24 вересня 2020 20:47

Комітет Ради підтримав створення ТСК щодо "вагнерівців"

Комітет Ради підтримав створення ТСК щодо "вагнерівців"
Серед можливих "фігурантів" розслідування потенційно мають опинитися не тільки представники двох провідних спецслужб, а й співробітники Офісу президента та Генпрокуратури. Фото: Reuters

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендував Верховній Раді винести проєкт постанови про створення тимчасової слідчої комісії щодо розслідування справи "вагнерівців" у зал засідань для голосування.

Про це повідомив народний депутат "Європейської солідарності" та член комітету Михайло Забродський у Facebook.

"Розгляд питання був достатньо жвавим і включав в себе як спроби відстоювання суто політичної позиції про відсутність необхідності у додатковому розслідуванні зазначених подій, так і обговорення суто "технічних" питань стосовно процедури роботи ТСК та механізму оприлюднення результатів з урахуванням обмежень на розповсюдження зазначеної інформації.

Крім того, особливої пікантності розгляду додавало те, що серед можливих "фігурантів" розслідування потенційно мають опинитися не тільки представники двох провідних спецслужб, а й співробітники Офісу президента та Генеральної прокуратури.

Додаткового драйву роботі комітету додавала публічна акція, яка проходила весь час засідання під стінами будівлі Комітетів ВРУ, організована патріотами і небайдужими громадянами. Потужне скандування ними абревіатури "ТСК" легко злітало на височінь 12 поверху і чимало нервувало окремих представників монобільшості", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КСУ перейшов до закритої частини засідання у справі щодо конституційності НАБУ

За словами нардепа, висновок комітету був "майже одноголосним та безапеляційним": направити питання створення ТСК на розгляд Верховної Ради.

13 вересня, петиція родичів загиблих на Донбасі воїнів з вимогою створити парламентську ТСК по справі "вагнерівців" зібрала 25 тисяч голосів.

Раніше Володимир Ар'єв оприлюднив докази причетності Офісу президента України до зриву операції з затримання "вагнерівців". Російських найманців було затримано у Білорусі, згодом їх депортували до країни-агресора.

Володимир Ар'єв повідомив, що "Європейська Солідарність" має неспростовні докази, що Офіс президента зірвав спецоперацію щодо "вагнерівців". У зв'язку з цим фракція вимагає створити Тимчасову слідчу комісію.

В ефірі "Прямого" головний редактор сайту "Цензор.нет" Юрій Бутусов заявив, що затримання "вагнерівців" мало бути українською операцією, яка зірвалась після доповіді в Офісі президента Володимира Зеленського.

Зараз ви читаєте новину «Комітет Ради підтримав створення ТСК щодо "вагнерівців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі